Videnskabelige publikationer

Generelt om forskningsafdelingen

Vores opgave består hovedsagligt i at følge de opererede patienters rekreering ved hjælp af spørgeskemaer. Dermed er vi også i regelmæssig kontakt med patienterne efter operationen og får derved viden om effektiviteten af den endoskopiske og andre operations-metoder som vi udvikler og praktiserer på Klinikken.
Spørgeskemaerne indeholder bl. a. internationalt anerkendte spørgsmål og vurderings-metoder vedr. rygsøjlen, for at kunne sammenligne og vurdere resultaterne med andre studier. Udfra pørgeskemaerne får vi vigtig information om vore patienters aktuelle sundhedstilstand efter en diskusoperation.

Disse data bliver bedømt og offentliggjort i videnskabelige studier på internationale rygsøjlekongresser, lægekongresser, kongresser for rygterapeuter, ved sportskongresser osv. På denne måde er vi i stadig kontakt med andre nationale som internationale institutter og kan derved altid sammenligne vore resultater med lignende eller andre operationsmetoder.

I vore studier bliver bl.a. også de biologiske årsager til rygsmerter analyseret, forskellige konservative metoder drøftet, medicinske præparater og deres virkning sammenlignet med hinanden osv.