glidehvivel

Bliver der diagnosticeret en “glide-hvirvel”, vil der hos os, afhængig af alder og symptomer, blive tilbudt forskellige behandlingsmuligheder:

  • foreligger der både en glide-hvirvel og en forsnævring af spinalkanalen, hvorved glide-hvirvlen ikke kan skubbe sig væsentligt (dette kan påvises ved måling af bevægelse), vil man vælge kun at operere mikroskopisk for forsnævringen i spinalkanalen.
  • ved en instabil glide-hvirvel i sammenhæng med en stenose, vil man udføre en aflastende mikroskopisk operation samt en båndfiksering (Ligament)
  • ved yngre patienter med en glide-hvirvel uden stenose og med ensidige nervesmerter, vil man i de fleste tilfælde udføre en aflastende endoskopisk operation.
  • ved yngre patienter med glide-hvirvel og jævnligt tilbagevendende rygsmerter, vil først og fremmest blive anbefalet en medicinsk styrketerapi. Bliver denne terapi afsluttet uden succes, kan en stivgørende operation med “knogle-spåner” – under nogle omstændigheder – uden implantater eller skruer, være den bedste løsning.