Marit Rydbjerg Laursen

Marit Rydbjerg Laursen fortæller her om sin rygoplevelse i Danmark og hos Apex Spine Center

Lidt om mig, min historie begynder i 2005 hvor jeg opsøger min læge pga. smerter i lænden, han mente det var et hold i ryggen, få måneder efter var jeg hos ham igen, fik af vide jeg skulle træne min ryg det gjorde jeg, med det resultat at jeg fik endnu flere smerter, endelig blev jeg sendt til røntgen stadig ingen diagnose sådan går det frem til 2015 og jeg får stærkere og stærkere smerter, forlangte at blive sendt til scanning så skete der da lidt, fik af vide de smerter kunne trænes væk så prøvede jeg at træne igen men kunne ikke pga. stærke smerter derefter blev min smertestillende medicin forstærket (Tramadol), holder ud til 2016 hvor jeg beder om at blive scannet igen stadig ingen resultat, maj 2017 blev jeg scannet igen herefter fik jeg 4 forskellige diagnoser den første læge mente jeg var hypokonder, den næste mente jeg havde gigt, den 3. læge mente jeg havde et hold i ryggen, den 4. læge mente stadig at det kunne trænes væk jeg blev indstillet til et 8 ugers intensiv træningsprogram og hvis jeg ikke modtog dette tilbud skulle jeg ikke regne med at de kunne gøre noget for mig, senere fik jeg af vide at de kunne stivgøre min ryg det var jeg ikke interesseret i.

Nu er min mand efterhånden ved at være godt træt at det danske “sundhedsvæsen”, han søgte på nettet og fandt Apex Spine i München, vi kontaktede dem i juni 2017 sendte mine scannings resultater derned og en uge efter fik jeg en diagnose: Stenosis and Sliding Vertebra (glidende hvirvler) ved 4/5 lændehvirvel og havde jeg trænet kunne det være blevet en større operation end den jeg fik. De kunne tilbyde en microscopic decompression af L 4/5.

Apex Spine fik de samme scannings resultater som de danske læger havde.

Den 17. juli rejste jeg til München Tyskland, den 19. juli var jeg til forundersøgelse, den 20. juli blev jeg opereret (det varede ca. 2 timer og jeg fik sat metal ind i ryggen og den er IKKE stivgjort) den 26. juli tog jeg et fly hjem igen, det hele gik som planlagt.

Jeg kom til at betale det hele selv men det er alle pengene værd.

Det var en fantastisk oplevelse, jeg følte mig i trygge hænder fra første sekund.

Jeg takker Dr. Helmbrecht og hans team af hele mit hjerte, også stor tak til Detlef for at være med på sidelinien 24/7 herhjemme det var en stor tryghed at have.

Mine “gamle” smerter er væk, jeg kan nu gå og cykle og får min nattesøvn, jeg får ikke smertestillende medicin mere har ikke fået det siden 26 juli, det er som at få livet igen.

Hilsen en glad smertefri “pige” på 68 år.

Dette skrev Marit til MinRyg på facebook den 7. oktober 2017